Sysprätten

Sysprätten

Syblogg

Min största hobby är att sy och på denna sidan kan du se lite av det jag gör.

Bolivia/Peru

BlandatPosted by Reidun Tue, January 06, 2015 18:00:11

140407 måndag

Anledningen till att man skulle blockera Sucre berodde på en transportstrejk. Vi var alla på bussen i tid men saknade Erika vår guide, när hon väl kom visade det sig att hon blivit överkörd av en taxibil. Hon hade ont och var blå över vristen. Men en linda på, smärtstillande tablett och högläge så kom vi i alla fall iväg.

Tidig, tidig kolsvart morgon och en kraftigare buss gjorde resan bekväm. Soluppgång över Andernas var helt fantastisk.

Väl framme i Potosi blev det en liten rundtur med Andreas, jag förstod ganska snart att detta skulle bli för mycket för mig. Jag kände mig trött, lätt illamående och svajig. Jag återvände till hotellet och vilade tills det var dags för besök i Santa Teresa som låg alldeles bredvid hotellet. Det var så fint. Flickorna som blev nunnor var den andra i syskonskaran. När de var 15 år kläddes de i fina kläder och lämnades i klostret. Där fick de lämna sina fina kläder och deras hår klipptes kort. Därefter fick de aldrig mer träffa sina föräldrar, bara höra deras röst.

Tyvärr blev det inte bättre för någon av oss. Jobbig natt och en förmiddag vilandes i sängen med diverse lokala medikamenter.